Succesvol Bijenweekend 2024

Succesvol Bijenweekend 2024

02-09-2024

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september vond het bijenweekend in Museumpark Archeon plaats. Er waren vele activiteiten rondom de zoemende bestuivers. Zo was er een kraampje van Stichting ons Groene Hart. Deze werd beide dagen volop bezocht. Bezoekers kregen daar uitgebreide informatie over onze bijen en vlinders in het park en een folder voor een wandeling door de natuur in het museumpark. De wandeling is veelvuldig gelopen en viel goed in de smaak.

Daarnaast konden bezoekers, volgens de landelijke campagne "Kies je wijkbij", stemmen op de Tronkenbij, Wolbij, gewone Sachembij en Maskerbij. Op beide dagen heeft de gewone Sachembij gewonnen. Bezoekers die op de winnende bij hadden gestemd, maakte kans op een mooie prijs: een bijenhotel. Beide dagen is een blije winnaar met de prijs naar huis gegaan. Al met al was het stemmen een groot succes waar veel mensen aan hebben deelgenomen.

Gerard Sonnemans was het hele weekend te gast en heeft veel geïnteresseerd publiek vermaakt met zijn mooie verhalen over bijen en vlinders. Zaterdag en zondag konden bezoekers helpen bij het maken van bijenwas met brandnetel. Dit bleek een gewaardeerde activiteit te zijn onder het publiek. In de imkerij werd enthousiast verteld over onze honing- en solitaire bijen in Museumpark Archeon. En veel kinderen genoten hier van het dompelen van hun kaarsje met bijenwas. De poppenkast was ook een groot succes. Alle voorstellingen zijn veelvuldig bezocht met aansluitend het bijtje maken. Kinderen liepen trots met hun bijtje door het park. Bij de tempel is het mooie verhaal over Melisse verteld. Ook daar heeft het publiek genoten.

Kortom het weekend was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. 

collages.jpg

Meer lezen?

  • Terugblik Culinair weekend
  • Museum Troopers in Archeon
  • Exarc Conference: Digitalisation in Open-Air Museums
  • Schrijverswedstrijd

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design